Lesaanbod

Ouder en kindgymIMG 20160312 WA0046 (Small)
Vanaf 2½ jaar kunnen kinderen samen met vader/moeder meedoen aan ouder en kindgym, met als doel de kinderen op een veilige en leuke manier te stimuleren in hun bewegingen. De kinderen kunnen naar hartelust hollen, springen, klauteren enz. in de vertrouwde aanwezigheid van een van de ouders en onder begeleiding van een deskundige

Kleutergym
Kinderen van 4 tot 6 jaar leren in deze lessen op speelse wijze de grondbeginselen van de gymnastiek. Lekker rennen en springen en gezellige spelletjes, maar ook eenvoudige oefeningen op de dikke matten en de toestellen, en zo nu en dan lekker zwaaien in de ringen.

Gymnastiek vanaf groep 3
Gymnastiek voor kinderen vanaf groep 3 van de basisschool. In de gymlessen worden verschillende onderdelen gedaan met gebruikmaking van vele toestellen, maar er is vanzelfsprekend ook tijd voor verschillende spelen. Het plezier beleven aan het bewegen staat voorop. De kinderen hebben de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen

Streetdance
Voor jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar, die graag op muziek bewegen, is er streetdance. Met behulp van muziek kennismaken met ritme, maatgevoel en vooral lekker bewegen. Af en toe zijn er groepen die meedoen aan een demo.

Turngroep meisjes
Voor leden die meer willen dan driekwartier gymnastiek per week is er de turngroep. Zij kunnen zich aanmelden bij de leiding. De leiding beoordeeld of het lid over voldoende capaciteit en enthousiasme beschikken om in deze turngroep te trainen. Deze meisjes worden met de recreatieve wedstrijden ingedeeld in de aparte turngroep.

IMG 2326 (Small)Jonge jeugdselectie
Door de leiding van de gymgroepen en de leiding van de selectiegroep wordt gekeken of er ook meisjes in de lessen zijn die over voldoende capaciteit en enthousiasme beschikken om in aanmerking te komen voor de jonge-jeugdselectie. De jonge-jeugdselectie is voor meisjes van 6 t/m 8 jaar. De jonge-jeugdselectie traint iedere week, naast de reguliere lessen, 45 min. extra. Bij voldoende capaciteit is er kans op doorstroming naar de selectie.

Selectie meisjes
Door de leiding van de turngroep en de leiding van de selectiegroep wordt gekeken of er ook meisjes in de turngroepen de jonge-jeugdselectie zijn die over voldoende capaciteit en enthousiasme beschikken om ook in de selectie te trainen. De selectiegroep traint iedere week, naast de reguliere lessen, twee uren extra voor de wedstrijden welke georganiseerd worden door de KNGU.

Freerunning
Freerunning is simpelweg het verplaatsen van A naar B waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd (springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen). Onderweg is er ook ruimte voor fraai uiteinde tricks en moves. In de buitenvariant wordt er veel gebruik gemaakt van straatelementen in stad en wijk. Met name jongeren spreekt deze ‘cool’ uitziende beweegvorm enorm aan.

Keep-fit
Op vlotte muziek doet u, na een warming-up, oefeningen op de mat, waarbij alle spieren worden aangepakt. Door middel van deze, gerichte trainingen wordt gewerkt aan een goede lichaamshouding, verbeteren en behouden van de conditie en vooral lekker in je (strakke) vel zitten.

- Leiding
Meer informatie over de leiding vindt u hier >>

- Lesrooster
Informatie over waar en wanneer vindt u hier >>


 

banner rabo
banner unive
banner kooistra
banner quarts

banner decokay
banner barthofsteenge
banner vanbergen
banner hofstee

banner vdveenmarum
banner broekveldt
banner peterspeters

Copyright © 2017. All Rights Reserved.